– NEWS –

De kolenwasserij is het kloppende hart van de voormalige mijnsite in Beringen. De uitdagingen om een nieuwe toekomst te vinden voor dit uniek stukje industrieel erfgoed zijn groot, en de toekomst van het beschermde monument onzeker.

‘TRIAGE’ vertelt het verhaal over het verleden, heden en de toekomst van de kolenwasserij, niet alleen in Beringen, maar in een internationale context.

kafttriage_testOns standpunt: “De Kolenwasserij moet als geheel behouden worden en een duurzame herbestemming krijgen. Het aanwezige productie-apparaat is internationaal relevant als industrieel, technisch en sociaal erfgoed en kan de basis zijn voor een project met wereldwijde uitstraling.”
De fototentoonstelling ‘Triage’  reist doorheen gans België en de buurlanden.
Tien nationale en internationale fotografen werpen een licht op het behoud en de herbestemming van dit indrukwekkende mijnpatrimonium. Met meer dan 120 foto’s van kolenwasserijen in binnen- en buitenland voeden ze het debat over dit erfgoed. Welke toekomst is er voor de kolenwasserij?

Ontdek in de fototentoonstelling het werk van Bernard Bay, Gérard Detillieu, Harald Finster, Fabienne Foucart, Marco Antonio Hernández Badillo, Clemens Schuelgen, Bart Vanacker, Leo van de Kleij, Danny Veys, Vincent Vincke.


Deze fototentoonstelling is een samenwerking met Patrick Viaene, Bart Vanacker (tijdreizen.eu) de experticel ETWIE en vzw Het vervolg.

Het boek bij de expo
Bij de fototentoonstelling hoort het boek ‘TRIAGE de kolenwasserij van Beringen – Monument voor de toekomst’, uitgegeven door Het Vervolg vzw. De uitgave telt 198 pagina’s en is te koop op deze website.